NETGURU NETWORK NEWS je B2B komunitní web zaměřený na telekomunikace, ICT sítě, technologie, produkty a služby z těchto oblastí. #telekomunikace #telco #5G #networks #sítě #NETGURUNN

Téměř každý stát USA žaluje Avid Telecom kvůli robotickým hovorům

robocalls robotické hovory

Téměř každý stát v USA – a DC – se tento připojil k žalobě proti Avid Telecom, která společnost obvinila z uskutečnění 7,5 miliardy nezákonných robotických hovorů milionům lidí v registru Do Not Call Registry. Původně byl podán ve Phoenixu v Arizoně, nyní již ve 48 státech, se žalobami podanými od Virginie přes Wisconsin až po Kalifornii a prakticky všude mezi tím.

Žaloba tvrdí, že společnost Avid Telecom porušila zákon o ochraně spotřebitele po telefonu, pravidlo prodeje telemarketingu a další federální a státní telemarketingové a spotřebitelské zákony. Kris Mayes, generální prokurátor státu Arizona, konkrétně tvrdil, že společnost používala falešná nebo neplatná čísla ID volajících, z nichž miliony zřejmě pocházejí z oficiálních zdrojů, jako je správa sociálního zabezpečení a orgány činné v trestním řízení, od soukromých společností jako Amazon a DirecTV.

„Každý den je bezpočet spotřebitelů v Arizoně obtěžován neutuchajícím přívalem nechtěných robotických hovorů – a v některých případech tyto nezákonné hovory ohrožují spotřebitele žalobami a zatčením,“ uvedl Mayes v prohlášení. „Ještě znepokojivější je, že mnohé z těchto hovorů jsou podvody, jejichž cílem je donutit vyděšené spotřebitele, často starší občany, aby odevzdali své těžce vydělané peníze. Takové očividné ignorování zákonů na ochranu spotřebitele nebude tolerováno a porušovatelé těchto zákonů budou pohnáni k odpovědnosti.“

Generální prokurátorka Letitia Jamesová v New Yorku označila telefonáty provedené Avidem za „otravné a nezákonné“. Prohlásila také: „Američané jsou nemocní a unavení z toho, že jejich telefony zvoní s podvodnými robotickými hovory.” Zdůraznila také, že tyto hovory poškozují zejména seniory a další zranitelné spotřebitele, kteří „byli podvedeni o miliony kvůli těmto nezákonným robotickým hovorům“.

Podle podání v Arizoně se žaloba domáhá soudního procesu před porotou, aby určila náhradu škody.

V posledních letech americká vláda zasáhla proti robotickým hovorům politikami jako STIR/SHAKEN, které digitálně ověřují předávání telefonních hovorů, a zřízení dvoustranné Anti-Robocall Multistate Litigation Task Force složené z 51 generálních prokurátorů a D.C.

Zdroj: rcrwireless.com